En sağlıklı çikolata



Çikolata sevmeyen şanslı azınlık siz bu yazıyı fuzuli bulabılırsınız ama bu benim için tekerleğin icadı kadar önemli :)
Dönem dönem o çılgın tatlı isteklerinde bitter çikolataya sığındığım çok zamanlar oldu sonra kendi alternatif tariflerimi yarattım.Amaç hep aynı ;katkısız olsun benim olsundu ama  o yoğun bitter tadını yakalayamadım ta ki bu sabah rutin yerfıstığı ezmesi yapma işleminden sonra rondoda kalan ezmeyle bu tarifi deneyinceye kadar! İddia ediyorum bu tarife ba-yı-la-cak-sı-nız!

Malzemeler;



Süt hariç tüm malzemeleri rondoya koyup çektiriyoruz kıvamı bir bütün macun kıvamında olmalı,bu kıvamı yakalamak için bir miktar süt ekleyip biraz daha çektiriyoruz.

Elimizdeki karışım resimdeki gibi olmalı ki bu kasem ekmek üstü çikolata olarak tüketilecek :) 


İnanın yapılışı o kadar kolay ki ,sevdiklerime yedirdiğim katkılı ne oldugu belli olmayan şeyler yüzünden içimi inanılmaz bir pişmanlık kapladı=(







 

Neyse,daha sonra karışımı bir kaç saat buzdolabında bekletip minik truf topları oluşturuyoruz .Ben kahveyi de çikolatayı da acı sevdiğim için tekrar kakaoya buladım ama kakaosuz da harika.








 Bir de çiçekli buz kaplarına paylaştırıp biraz daha estetik katmayı da denedim ama bence bu kadar uğraşmaya pek gerek yok çünkü donmasını beklemek çok sıkıcı!

 Verdiğim malzemelerle yukardaki kase ya da 16 adet çiçekli kalıbı doldurabilirsiniz.Truf topları yaparsanız da kiraz boyunda 35'den fazla çikolatanız olur:)Miktarı azaltıp çoğaltmak size kalmış.


  

İşte sağlıklı çikolata yemek bu kadar kolay!
Afiyet olsun !Keyifle yerken beni hatırlayın .Sevgiler...

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,